Hvem kan anvende Galieve?

Alle patienter og børn fra 12 år med mild til moderat refluks

Gaviscon Product Range - Gaviscon Double Action, Gaviscon Cool, Gaviscon Advance Suspension, Gaviscon Original

  • Patienter med behov for akut symptomlindring – Galieve giver hurtig lindring af halsbrand
  • Børn under 12 år: Bør kun anvendes efter lægens anvisning

I kombinationsbehandling med PPI eller H2-antagonister

  • Kan bruges for at give hurtig lindring og blokere tilbageløbet frem til at virkningen af PPI eller H2-antagonister er opnået. Husk ikke at tage anden medicin såsom f.eks. PPI og H2-antagonister indenfor 2 timer efter indtagelse af Galieve*.

Patienter som kan have fordel af den fysiologiske virkningsmekanisme

  • Til patienter med halsbrand og sure opstød som indtager flere lægemidler hvor risikoen for interaktioner øges
  • Til patienter med halsbrand og sure opstød med lever eller nyreproblemer

Til gravide og ammende

Det er meget almindeligt at få både halsbrand og sure opstød under graviditet, og der er tendens til, at det bliver værre i takt med, at graviditeten skrider frem. Faktisk får næsten 3/4 af alle gravide halsbrand i løbet af tredje trimester. De primære årsager til halsbrand og sure opstød er den øgede mængde af hormonet progesteron, der får musklerne til at slappe af. Dette omfatter lukkemusklen mellem maven og spiserøret. Når lukkemusklen afslappes, kan mavesyren komme op i spiserøret og være årsag til halsbrand.

Senere i graviditeten kan symptomerne også skyldes, at barnet fysisk presser på mavesækken.

Der er nogle simple forholdsregler, som du kan træffe, hvis du er gravid og har halsbrand eller sure opstød, såsom at spise sundt, sidde og/eller sove mere oprejst og holde øje med vægten ifølge lægens anvisninger.

Under graviditeten skal du naturligvis være forsigtig med at tage medicin, men du behøver ikke at acceptere symptomer på halsbrand og sure opstød.

Galieve Peppermint kan anvendes under graviditet, hvis det er klinisk nødvendigt. Galieve indeholder alginater. Alginater er et indholdsstof, der virker ved at danne et skumlag, som lægger sig over mavesækkens indhold, og dermed hindrer det sure maveindhold i at komme op i spiserøret. Galieve optages ikke i kroppens blodbane og har derfor ingen indvirkning på barnet eller modermælken.

*Som følge af indholdet af calciumcarbonat, som har en syreneutraliserende virkning, bør et tids-interval på 2 timer mellem indtagelse af Galieve Cool Mint og administration af andre lægemidler overvejes, især H2-antihistaminer, tetracykliner, digoxin, fluorquinolon, jernsalt, ketoconazol, neuroleptika, thyroxin, penicillamin, betablokkere (atenolol, metoprolol, propanolol), glukokortikoid, klorokin og difosfonater.